Wykwintne desery

Chcesz się dowiedzieć jak przygotować takie niepowtarzalne pyszności ja panna cotta, parfait, zabajone i bavarese? A może chcesz zdobyć oprócz tego teoretyczne podstawy cukierniczego fachu? Jeśli na któreś z pytań Twoja odpowiedć brzmi TAK, to książka „Wykwintne desery. Musy, budynie i kremy” wydana przez wydawnictwo Jedność musi koniecznie znaleźć się wśród Twoich książek kucharskich.

8

Desery – wykwintne pyszności

Bez względu na to, czy bardziej cenisz przepisy klasyczne, czy też zaskakujące wariacje, w „Wykwintnych weserach” znajdziesz coś dla siebie. Autorzy podpowiedzą Ci jak zrobić francuski creme brulee, winogronowe bavarese z chantilly, tortini z ryżu basmati, migdałowy blamaż, parfait z czekoladowym sosem oraz nugatem i chociażby zabajone z pomarańczowym kwiatem. Wszystko po to, by podniebienia Twoje i Twoich gości czuły się dopieszczone jak nigdy dotąd!

Wszystkie proponowane receptury są łatwe w przygotowaniu, a przy tym dają niezamowite efekty. Oprócz samych przepisów dostaejmy też niezbędne informacje dotyczące tego, jak prawidłowo przygotować różne puszyste desery czy dlaczego używać do nich takich właśnie składników a nie innych. Wszystko to zawarte na niemal stu stronach schowanych w twardą, elegancką oprawę, dzięki której ksiażka „Wykwintne desery” będzie się prezentowała fenomenalnie na Twojej półce, ale też będzie świetnym pomysłem na prezent.