Woreczek do gotowania Luki

Luki Hubner to znany designer, twórca między innymi nowoczesnych artykułów kuchennych. Przykładem jego bardzo funkcjonalnego, a zarazem prostego produktu jest woreczek do gotowania Luki. Ten mały gadżet jest niezastąpiony w każdej kuchni!

7

Woreczek Luki stworzony jest z wytrzymałego silikonu platynowego, który jest wytrzymały na wysokie temperatury oraz nie ma tendencji do przywierania do potraw. Możemy w nim z powodzeniem gotować jajka, warzywa czy nawet różnorodne owoce morza. Co więcej, jako że posiada on drobną siateczkę, możemy do niego śmiało wsypać przyprawy, które później będziemy chcieli wyjąć z zupy lub sosu (na przykład liść laurowy, pieprz w ziarnach czy inne duże produkty nienadające się do spożycia). Inne rodzaje wkładów do garnków można zobaczyć w porównywarce okazje.info: http://www.okazje.info.pl/

Inne zastosowanie woreczka Luki to parzenie warzyw (na przykład pomidorów) przed obraniem ich, a także płukanie różnych produktów spożywczych pod kranem.

Temperatury, w jakich można używać wspomnianego gadżetu, to od minus 60 stopni Celsjusza do plud 260 stopni Celsjusza. Dzięki temu woreczek można używać w piekarniku, mikrofalówce, na patelni, w zamrażarce, a także myć w zmywarce.