Tanya Valko „Nowoczesna książka kucharska”

Wydana w Warszawie, w 2007 roku książka pt. Nowoczesna książka kucharska zawiera ponad dwieście przepisów dietetycznych, wprowadzając czytelnika w świat lekkiego, niejako odchudzonego gotowania, pobudzającego do działania nasz metabolizm i dopasowanego do stylu życia.

Książka Tanyi Valko to nie tylko przepisy. To także wprowadzenie w świat zdrowego odżywiania, informacje o tym, jakie artykuły spożywcze są najzdrowsze czy wręcz mają lecznicze właściwości, jak czosnek, brokuły, łosoś, soja, zielona herbata czy czerwone wino.
Podaje także listę najzdrowszych i wręcz leczniczych artykułów spożywczych, wśród których wymienia czosnek, brokuły, łososia, soję, zieloną herbatę i czerwone wino.

qe6gohqutear3e3d3h5588y9746c3rt8iw1b2rw

Źródło: Prószyński i S-ka

Nowoczesna książka kucharska to pozycja idealna dla osób, które lubią tradycyjne, sprawdzone przepisy, nie chcą jednak jeść tłusto i ciężko. W nowych wersjach swoich ulubionych potraw znajdą znane smaki, ale w wersji light.

Książka polecana dla tych, którzy nie boją się eksperymentów, wykazują się w kuchni pomysłowością i chcą zachować zgrabną figurę, nie rezygnując z tradycyjnych smaków.