Pyszne do pudełka, czyli pyszne dania do pracy i szkoły

Żyjemy coraz szybciej, coraz częściej jedząc posiłki poza domem. Zamiast je kupować, co kosztuje więcej pieniędzy (a i nie daje pewności, że jemy zdrowo), lepiej przygotować sobie wcześniej posi łek i zabrać go do podręcznej torby. Inspiracją do takiego dziąłania jest książka kucharska „Pyszne do pudełka” autorstwa Grażyny Bober-Bruijn, którą wydało wydawnictwo Muza.

Książka jest zbiorem przepisów na potrawy nadające się do zabierania ze sobą do pracy i dania dzieciom do szkoły na drugie śniadanie. Przygotowanie tych potraw nie wymaga spędzenia przy kuchni dodatkowych godzin, są one raczej częścią tego, co zrobimy na

W książce „Pyszne do pudełka” znajdziemy aż 80 przepisów na dania proste do przyrządzenia, nie zabierające w przygotowaniu dużo czasu, a zarazem zdrowe oraz naprawdę smaczne. Część z nich można podać na zimno, a część – lepiej podgrzać w kuchence mikrofalowej czy piekarniku, które coraz częściej znajdują się nawet w małych firmach.

Wspomniane przepisy okraszono ponad trzystoma zdjęciami, które swą apetycznością bardzo zachęcają do gotowania. Książka „Pyszne do pudełka” ma 192 strony, umieszczona jest w miękkiej oprawie i kosztuje już od niespełna 24 zł. A jeśli jesteśmy akurat na diecie bezglutenowej, możemy skorzystać z pozycji napisanej przez te samą autorkę, czyli „Pyszne bez glutenu”.