Placki otrębowe pełne białka

Jeśli szukasz zdrowego produktu, który dostarczy Ci ogromnej ilości białka – proponujemy przyrządzenie szybkich i pysznych płatków otrębowych. Można je przygotować klasycznie, smażąc na patelni, ale też piekąc w gofrownicy, bez dodatku tłuszczu (co jest naturalnie o wiele zdrowsze). Ale, do rzeczy: czego potrzebujemy do placków otębowych i jak je zrobić?

Przepis na placki otrębowe

Potrzebujemy:

  • cztery duże łyżki owsianych otęrbów
  • cztery duże łyżki pszennych otrębów
  • jedno surowe jajko
  • sól oraz inne ulubione przyprawy
  • cztery płaskie łyżki naturalnego jogurtu

Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy. Masa powinna być gęsta, ale przy tym dawać się rozsmarowywać. Gdy jest za gęsta – dodajmy wody bądź mleka. Zostawiamy całość na kilka minut, by otręby nasiąknęły, po czym smażymy na patelni lub gofrownicy. Podajemy z jogurtem, miodem lub innymi ulubionymi dodatkami.