Odmładzająca książka kucharska

„Odmładzająca książka kucharska” autorstwa Marka Bardadyna to kontynuacja „Odchudzającej książki kucharskiej” – uznanego poradnika, w którym znajdzie się liczne propozycje koktajlów i dań wpisujących się w dietę strukturalną. Tym razem jednak dr Bardadyn przedstawia aż sto nowych receptur pomocnych przy trwałym schudnięciu i jednoczesnym skutecznym odmłodzeniu organizmu.

źródło: Rebis

źródło: Rebis

Aby móc kontrolować ilość witamin i minerałów znajdujących się w konkretnych potrawach autor zastosował innowacyjny sposób prezentacji przepisów. To wyjątkowo użyteczne rozwiązanie bez wątpienia spodoba się tym, którzy chcą żyć i odżywiać się jak najzdrowiej, a przy tym bardzo różnorodnie. W książce znajdziemy 12 przepisów na koktajle, 20 przepisów na zupy, 24 przepisy na sałatki i kanapki, 26 przepisów na dania główne i 14 na dania główne wegetariańskie, a także 14 przepisów na desery. Wszystko to ilustrowane pięknymi zdjęciami i zawierające tabele składników odżywczych.

Zanim jednak dojdzie się do przepisów, we wstępie książki dostaje się bliższe informacje o założeniach diety strukturalnej, której autorem jest właśnie Marek Bardadyn. Ten naukowiec jest nie tylko specjalistą w swojej dziedzinie, ale też autorem wielu książek i publikacji naukowych dotyczących tak samej diety strukturalnej, jak i odchudzania jako takiego. Jego wieloletnie doświadczenie pozwala na pełne zaufanie do przepisów znajdujących się w „Odmładzającej książce kucharskiej”. Wydawcą tej pozycji jest Dom Wydawniczy Rebis. Więcej książek kucharskich, które wchodzą w skład jego oferty, znajdzie się pod tym adresem.