Książka „Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie.”

Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie udowadnia, że kuchnia wegetariańska nie musi być nudna i trudna oraz, że bez problemów można zamienić dotychczasową dietę na talerz pysznej zieleniny. Zielenina na talerzu to kompozycja ponad stu oryginalnych przepisów na śniadania, obiady, kolacje i desery podzielonych zgodnie z porami roku. Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka słynnego bloga Zielenina, pokazuje, że kuchnia wegetariańska jest łatwa i pyszna. Kolorowe i proste w przygotowaniu dania kuszą sezonowymi składnikami, które można kupić w każdym sklepie. To książka nie tylko dla wegetarian, ale dla każdego, kto chce wzbogacić swoje codzienne menu o zdrowe i smaczne dania pełne kasz, warzyw i owoców doprawione pachnącymi ziołami. Autorka jest z wykształcenia prawniczką, która pasję do prawa zamieniła na miłość do gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu życia. Jest wegetarianką od wielu lat, zaangażowaną w obronę praw zwierząt i ochronę środowiska naturalnego. Współpracuje z fundacjami Wiemy, co jemy oraz Zdrowy Przedszkolak, a także ma stałą rubrykę w magazynie Vege. Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa IPS. Wydano ją w twardej oprawie.

okazje.info.pl

okazje.info.pl