Dieta płaskiego brzucha

Która z kobiet nie chciałaby, żeby jej brzuch był płaski, i to bez wielkich głodówek i innego typu męczarni? Oczywiście każdy by tak chciał. Dlatego też Liz Vaccariello i Cynthia Sass stworzyły nową, rewolucyjną dietę, która precyzyjnie trafia w niechciany tłuszcz. Książka z jej opisem została wydana w 2009 roku i niemal od razu stała się międzynarodowym hitem.

dieta-plaskiego-brzucha

Kuracja przedstawiona w książce „Dieta płaskiego brzucha” oparta została o tak zwane MUFA, czyli jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Dzięki nim nie tylko zyska się smukłą figurę, ale też wprowadzi się nową energię no swojego życia.

Kluczowe zalety diety stworzonej przez Vaccariello i Sass to:

  • proste reguły prowadzące wprost do szczupłego, seksownego ciała;
  • cztery tygodnie dokładnego planu żywieniowego, w skład którego wchodzą pyszne, sycące posiłki;
  • bardzo dokładne wskazówki, które motywują do zmiany ciała i całego życia na lepsze;
  • pewne wyniki bez głodzenia się i katowania na siłowni.

A kim właściwie są autorki „Diety płaskiego brzucha”? Liz Vaccariello jest redaktor naczelną magazynu „Preventuion” – jednego z najbardziej poczytnych magazynów o zdrowiu w całych Stanach Zjednoczonych. Cynthia Sass to z kolei dyplomowany dietetyk pracująca jako szefowa działu Zdrowie we wspomnianym czasopiśmie. Już od dekady podpowiada ona kobietom co zrobić, by pozbyć się zbędnych kilogramów.